Ogres NSC audzēkne Laura Kazāka uzvar STIRNU BUKS 1. posmā

/ April 20, 2017

15. aprīlī Ogres Zilajos kalnos norisinājās Stirnu buks 1. posms, kurš šogad pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu. Teju 3400 dalībnieku devās kādā no taku seriāla distancēm. Uz starta stājās gan paši mazākie, gan izturīgākie aktīvā dzīves veida piekritēji, veicot dažāda garuma un grūtības distances.

5km garajā Vāveres skrējienā uzvaru svinēja OgresNSC audzēkne Laura Kazāka, bet visgrūtākajā, 28 km garajā Lūša distancē triumfēja cēsnieks Andris Ronimoiss un rīdziniece Linda Boldāne.  Interesanti, ka pirmo reizi Stirnu buks ietvaros notika arī  Latvijas čempionāts taku skriešanā skolēniem, kurā piedalījās  ap 500 skolēnu. No OgresNSC audzēkņiem pirmajā trijniekā šajās sacensībās iekļuva Emīls Smilškalns (V18) un Monta Antonoviča (S16), attiecīgi savās vecuma grupās izcīnot 2. un 3.vietu, pārstāvot Madlienas vidusskolu.  Skolu čempionāta kopvērtējumā no Ogres novada skolām Ogresgala pamatskolai – augstā 6.vieta, Madlienas vidusskolai 9.vieta.

Pēc pasākuma vairums dalībnieku atzina, ka Ogres Zilo kalnu posms, esot bijis visu laiku labākais Stirnu buka posms, kāds vien ir piedzīvots.

Pateicamies par sadarbību Ogres Tehnikumam, Ogres Namsaimniekam, O-veselībai,  Vidzemes ledus hallei, Zemessardzes 54.  Inženiertehniskajam bataljonam, Ogres novada tūrisma informācijas centram, Ogres novada pašvaldības izglītības, kultūras un sporta pārvaldei, Ogres pašvaldības policijai un visiem, kas palīdzēja, lai pasākums  varētu veiksmīgi noritēt.

Share this Post