“Ogres novada sportiskākā klase” – Taurupē un Ogres 1. vidusskolā

/ March 8, 2017

Marta pirmajā dienā Ogres Valsts ģimnāzijas sporta zālē jau sesto gadu pēc kārtas notika pasākums “Ogres novada sportiskākā klase”, kurā par uzvaru jāsacenšas ceturtklasniekiem.  Mazo skolu grupā uzvarēja Taurupes pamatskolas ceturtā klase, kuras kolektīvā ļoti veiksmīgi bija iekļāvušies bērni no abām skolas filiālēm – no Meņģeles un Mazozoliem. Starp lielo skolu ceturtklasniekiem labākos rezultātus sasniedza Ogres 1. vidusskolas 4.b klase.

Lai izcīnītu novada sportiskākās klases titulu, bērniem bija jāpierāda savas prasmes visdažādākajās fiziskajās, atjautības un erudīcijas aktivitātēs. Skolēni sacentās stafetēs, kurās bija iekļauti elementi no tādiem sporta veidiem kā futbols, florbols, basketbols, orientēšanās, vieglatlētika, bija arī jāpārvar šķēršļu josla. Tāpat bērniem bija jādemonstrē savas spējas erudīcijas spēlē, torņu būvēšanā, kā arī jaunsargu sagatavotajā uzdevumā – bumbiņu salikšanu groziņā tādā veidā, kas prasīja ļoti labu visas komandas sadarbību. Ne tikai šis vingrinājums, bet viss pasākums kopumā ievērojami stiprināja komandas garu un saliedēja klašu kolektīvus. Balvas (galda spēles un kreklus, ko bija sarūpējusi Ogres novada pašvaldība un biedrība “Osports”) saņēma pilnīgi visi dalībnieki, tomēr tika noteikti arī uzvarētāji. Lielo skolu grupā 1. vietu ieguva Ogres 1. vidusskolas 4.b klase (95 punkti), klases audzinātāja Inese Rozīte, kas aiz sevis atstāja Ogres sākumskolas 4.d klasi (92 punkti) un Madlienas vidusskolas un tās Krapes filiāles apvienoto komandu (76 punkti). Mazo skolu grupā triumfēja taurupiešu, mazozoliešu un meņģeliešu apvienotā komanda (100 punktu), skolotājas – Liene Millere un Olita Rudzīte. 2. vietā ķeipenieši (94 punkti), bet 3. vietā suntažnieki (82).

Lai pasākums būtu interesants un daudzveidīgs, tā rīkošanā kopā ar Ogres sākumskolu piedalījās Ogres novada sporta centrs, Ogres NSC vieglatlētikas un orientēšanās sporta sekcijas, florbola klubs “Ogres Vilki”, Ogres Basketbola skola un Ogres Jaunsardzes vienība.

 

Share this Post