“Placēna kausu 2017” izcīna Ogres 1. vidusskolas hokejisti

/ February 16, 2017

14. un 15. februārī atklātajā ledus laukumā, kas uzliets Krasta ielas multifunkcionālajā laukumā, notika tradicionālas turnīrs hokejā skolu komandām – “Placēna kauss 2017”. Kā vecākajā, tā arī jaunākajā vecuma grupā par uzvarētājiem kļuva Ogres 1. vidusskolas hokejisti.

15. februārī par turnīra galveno trofeju jeb iespaidīga izmēra koka kausu cīnījās 2003. – 2006. gadā dzimušie puiši. Piedalījās trīs komandas, kas aizvadīja pa divām spēlēm, tiekoties katra ar katru. Pirmo vietu ieguva Ogres 1. vidusskolas hokejisti, lai gan šis panākums viņiem devās samērā sīvās cīņās – Ogres Valsts ģimnāzijas izlase tika pārspēta ar 11:9, bet Mālpils vidsskolas komanda ar tikai 2:1. Sudraba medaļas un kausu par otro vietu saņēma Ogres VĢ hokejisti, kuri mālpiliešus sakāva ar 13:1, bet viesiem no Mālpils novada nācās samierināties ar trešo vietu.

Jau nākamās dienas rītā ledus laukumā devās paši jaunākie hokejisti jeb 2006. – 2009. gadā dzimušie zēni. Arī šajā turnīrā piedalījās trīs komandas, bet spēles bija vēl rezultatīvākas. Pirmo vietu izcīnīja Ogres 1. vidusskolas izlase, kas Ogres sākumskolu pārspēja ar 6:3, bet Ikšķiles vidusskolu – ar 19:2. Pateicoties uzvara pār ikšķiliešiem ar 14:2, otrajā vietā ierindojās Ogres sākumskolas hokejistu komanda, bet jaunajiem ikšķiliešiem bija jāsamierinās ar bronzas medaļām un kausu par trešo vietu.

Abu turnīru laureātiem kausus un medaļas pasniedza Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis, kurš jaunajiem sportistiem pastāstīja par Ogres 1. vidusskolas skolotāju Pauli Placēnu, par godu kuram tiek rīkoti šie hokeja turnīri. Hokeja turnīru “Placēna kauss 2017” organizēja Ogres novada sporta centrs sadarbībā ar hokeja klubu “Ogre Juniors”.

Share this Post