Ziemas prieki Vispasaules sniega dienā Ogrē

/ January 19, 2017

Vispasaules sniega dienā Latvijas zemi klāja bieza sniega kārta un laika apstākļi bija piemēroti, lai cilvēki tā pa īstam varētu baudīt ziemas priekus un sportiskām aktivitātēm brīvā dabā. To pilnā mērā un visos iespējamos veidos izbaudīja ogrēnieši, informē Ogres novada pašvaldība.

Sniega dienā Ogrē norisinājās daudz organizētu pasākumu, dažāda vecuma iedzīvotājiem piedaloties tajos, un ne mazums ļaužu baudīja ziemas priekus individuāli vai kopā ar ģimeni, vai draugiem, īpaši Ogres Zilajos kalnos. Slēpošana, lēkšana ar slēpēm no tramplīna, slidošana, hokejs, laišanās no kalniņa ar ragaviņām, brišana pa sniegu ar sniega kurpēm, ātrāks vai lēnāks skrējiens pa mežu vai vienkārši pastaiga – to visu varēja vērot aizvadītās nedēļas nogalē Ogrē un tās apkaimē.

Ogres Sporta centra organizētās Sniega diena sākās ar tramplīnlēkšanas sacensībām Kranciema ielā 1, nedaudz vēlāk Ogres Zilo kalnu slēpošanas trases starta laukumā pulcējās ģimeņu komandas, lai sacenstos distanču slēpošanā, līdztekus sacensībām laukumā norisinājās arī citas sportiskas aktivitātes, arī sniegavīru celšana, ragaviņu konkurss, skolu komandu sacensības distanču slēpošanā. Sniega dienas pasākumu programmu kuplināja arī aktivitātes uz ledus Ogres novada multifunkcionālajā laukumā Brīvības ielā iepretim luterāņu baznīcai, kas ziemā kalpo gan kā publiskā slidotava, gan hokeja laukums – ar paraugdemonstrējumiem skatītājus priecēja daiļslidošanas kluba “Slidotprieks” slidotājas un hokeja spēlē sacentās bērnu hokeja kluba “Ogre Juniors” komandas.

Sniega dienas pasākuma sacensību dalībnieki saņēma piemiņas balvas, medaļas, kausus un diplomus. Tramplīnlēkšanā vietu uz goda pjedestāla izcīnīja Evelīna Dreimane, Nata Magdalīna Cielava, Lauris Sams, Adams Jasins Mahloufi, Olivers Dreimanis, Ralfs Aupe, Aelita Krasiļščikova, Demija Luīze Ansone, Alise Krasiļščikova, Kamila Aleksa Krustiņa, Krista Alise Lamstere, Hugo Miķelsons un Sandis Kauliņš. Par laureātiem slēpošanā kļuva Ričards Bisenieks, Māris Bisenieks, Elīna Biseniece, Justs Belēvičs, Juris Belēvičs, Jēkabs Belēvičs, Artis Pūcītis, Valters Pūcītis, Bruno Spūlis, Jolanta Belēviča, Jete Belēviča, Ilze Volframa, Ulrika Volframa, Laimdota Krilovska, Alvis Krilovskis, Krista Alise Lamstere, Hugo Miķelsons, Alise Krasiļščikova, Kamila Aleksa Krustiņa, Aelita Krasiļščikova, Lauris Sams, Renārs Steselis, Sandis Kauliņš, Hugo Čavars, Aigars Čavars un Kitija Stesele.

Sniega dienas aktivitātes turpinājās arī nākamajā dienā – svētdien no Ogres Zilo kalnu slēpošanas trases laukuma starts tika dots teju 10 km pārgājienam ar sniega kurpēm, tā dalībniekiem baudot Ogres Zilo kalnu ainavu un piesnigušos priežu mežus, uzzināt, kas ir osi un kā tie veidojušies, uzdot interesējošos jautājumus par ledājiem un klimata pārmaiņām – tātad ne tikai sportisks, bet arī izglītojošs pārgājiens.

 

Share this Post