#DzīveIrSvētki – Ogres pilsētas svētki

/ August 4, 2016

Šonedēļ no 4. – 7. augustam svinēt svētkus aicina Ogres pilsēta, kas šogad atzīmē 88. jubileju un ielūdz uz atpūtas programmu “Dzīve ir svētki”.

Svētkus atklāsim 4. augustā pl. 19.00 ar velobraucienu, sarkano lentu griežot arī diviem jaunizveidotajiem tūrisma objektiem pilsētā. Ceturtdien darbu dabas parkā Zilie kalni uzsāks piedzīvojumu parks Milža taka un Dubkalnu aktīvās atpūtas laukums. Velobraucienu noslēgsim ar grupas Rīgas modes koncertu un pikniku bijušās sanatorijas Ogre parkā.

Piektdien, 5. augustā Ogrē atdzims izsenais kūrortpilsētas šarms! No pl. 19.00 svētku viesus aicinām uz Krasta ielas promenādi, kur līdz pat pusnakts ugunsšovam, būs iespēja baudīt koncertus uz peldošās skatuves Ogres upē, retro tērpu parādi, sporta aktivitātes, kumēdiņus, mākslu un bohēmu Mīlestības saliņā. Aicinām arī svētku apmeklētājus piemeklēt un tērpties kūrortpilsētai raksturīgos tērpos, ko būs iespēja  iemūžināt foto.

Programmu pl. 19.00 atklās gospeļu koris GG Choir, šoreiz ierasto skatuvi nomainot pret Ogres 1. vidusskolas kāpnēm līdzās Ogres upei. Pēc koncerta par svētku noskaņu Krasta ielas promenādē rūpēsies gan pūtēju kvintets 5-atā, deju grupa Astras, Ciemupes pūtēju orķestris u.c.

No pl. 21.45 aicinām svētku apmeklētājus uz daudzkrāsainu muzikālu programmu uz Ogres upes peldošās skatuves. To atklās koklētāja Laima Jansone, kas šoreiz tradicionālo mūzikas skanējumu apvienos ar džeza, roka un blūza skaņām kopā ar Dj Monsta un viesiem.

No pl. 23.00  uz skatuves darbu pārņems ritma un uguns šova grupa Pulse effect, kas mūs pārsteigs ar ritmisku uguns šovu un aizvedīs līdz vakara uguņošanai pl. 23.00 uz Līkā tilta.

Pēc uguņošanas svētki turpināsies. Krasta promenādē programmā grupa Coolmans Report, kas ir salīdzinoši jauna blues/fusion grupa no Latvijas. Grupa veiksmīgi apvieno mūsdienu mūzikas pamatu – blūzu – ar jaunām, modernām skaņām un ietekmēm no citiem žanriem. Savukārt, pilsētas skvērā būs iespēja kārtīgi izdejoties zaļumballē ar Madlienas pūtēju orķestri.

Sestdienas, 6. augusta rītu sāksim at tradicionālo Amatnieku tirgu uz Brīvības ielas. Par noskaņu rūpēsies arī Ogres novada amatierkolektīvi.

Pl. 10.00 pirmo reizi Ogrē notiks mazuļu rāpošanas sacensības un sveikti šogad dzimušie Ogres novada mazuļi.

 No pl. 11 līdz 15.00 Pļavas ielā Ogrē taps garākā pilsētas sviestmaize.

No pl. 13.00 – 16.00 visus aicinām laukumā pie Ogres novada Kultūras centra, kur sasniegsim mērķi Ogrei kļūt par spēcīgāko Latvijas pilsētu. Katram dalībniekam būs pēc iespējas vairāk reižu jāuzspiež svaru stienis. Visu dalībnieku kopā paceltais svars veidos Ogres pilsētas rezultātu. 

Sestdienas vakara porgramma šogad ogrēniešu – mūsējo zīmē. Durvis svētkos vērs Ogres estrāde, kur pl. 20.00 aicinām uz koncertu Ogrei 88. Pirms tam pl. 19.00 visi aicināti pievienoties pilsētas svēktu gājienā no Ogres Valsts ģimnāzijas stadiona līdz Ogres estrādei.

Koncertā Ogrei 88 uzstāsies Ogres goda pilsonis Harijs Zariņš kopā ar grupu Colt, Alex no Opus pro un Aiju Andrejevu, Justs, Linga u.c. Pēc koncerta nakts balle ar grupu Keksi.

Ogres pilsētas svētkus noslēgsim svētdien, 7. augustā ar sporta programmu Ogres stadionā.

 Ogres pilsētas svētkus organizē Ogres novada Kultūras centrs.

Visi pilsētas svētku pasākumi ir bez maksas.

Informācija par svētkiem www.okultura.lv

Uz tikšanos Ogres pilsētas svētkos no 4. – 7. augustam!

DZĪVE IR SVĒTKI!

 OGRES PILSETAS SVETKI 2016

Share this Post