Esam lepni par orientieristu realizēto projektu “Baudi Ogri – orientējies pilsētā”

/ December 21, 2015

12. decembrī iedzīvotāju grupa “Orientieristi” (Ogre) saņēma Ogres novada domes priekšsēdētāja Artūra Manguļa atzinības apliecinājumu par izstrādāto un realizēto projektu “Baudi Ogri – orientējies pilsētā”.

Projekts tapis Ogres novada pašvaldības 2015. gada projektu konkursa “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā” ietvaros. Projektu koordinēja orientēšanās trenere Kristīne Papiņa, paveicot to ar vairāku vietējo orientieristu palīdzību.

Projekta gaitā Ogres pilsētā izveidots orientēšanās poligons, kā arī uzzīmēta pilsētas orientēšanās karte ar tajā iekopētiem kontrolpunktiem. Kontrolpunkti pilsētas parkos un mežos izskatās kā uzkrāsoti oranži trīsstūri, tiem blakus orientēšanās kartei atbilstoši skaitlis. Orientēšanās kartes pieejamas Ogres novada pašvaldības preses birojā (Brīvības ielā 33), Tūrisma informācijas centrā (Brīvības ielā 12a) un Ogres novada sporta centrā (Skolas ielā 21). Tās ir bezmaksas.

Realizējot šo projektu, ogrēniešiem un mūsu pilsētas viesiem radīta iespēja aktīvi pavadīt brīvo laiku – iet pastaigās, skriet, nūjot, braukt ar velosipēdiem, to apvienojot ar kontrolpunktu meklēšanu. Tā ir iespēja iepazīt Ogri, ieraudzīt to no cita skatu punkta, atklāt mūsu pilsētas skaistākās vietas. Distances sarežģītību un garumu katrs var veidot pēc savām vēlmēm – tā ir pilnīga prāta un izvēles brīvība!

Izmantosim silto ziemu, lai ieelpotu svaigo gaisu un iepazītu pilsētu!

Share this Post