Telpu futbolā vēl viena medaļa

/ February 28, 2014

Pagājušās nedēļas nogalē Allažos notika Vidzemes atklātā jaunatnes telpu futbola čempionāta finālsacensības 2002. gadā dzimušajiem zēniem.

Priekšsacīkstēs 15 komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās, cīnījās par astoņām ceļazīmēm uz A finālu. Ogres Sporta centra futbolisti Rietumu apakšgrupā pēc divu apļu sacensībām ieguva ceturto vietu un tiesības cīnīties par čempionāta godalgām.

Finālsacensībās astoņas komandas sāka divos četriniekos. Ogres SC nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Supernova komandu, līdzvērtīgā cīņā piekāpās FK Valmiera ar 0:1 un uzvarēja FK Valmiera-2 ar rezultātu 2:0. Ar iegūtajiem 4 punktiem pietika, lai iekļūtu labāko četriniekā. No otrās apakšgrupas, cīņai par medaļām kvalificējās FC Merkur no Tartu un Smiltenes BJSS.

Spēlē ar Igaunijas komandu pretiniekiem bija teritoriāls pārsvars, bet lielisku sniegumu demonstrēja komandas vārtsargs Bruno Vanags, kā rezultātā bezvārtu neizšķirts 0:0.

Pirms ogrēniešu pēdējās spēles ar Smiltenes komandu bija skaidrs, ka medaļas var iegūt tikai izcīnot uzvaru. Spēku samēri bija līdzīgi, bet Ogres SC bija prasmīgāki uzbrukumu noslēgumā, izcīnot uzvaru ar 2:0. Par čempionāta uzvarētājiem kļuva Tartu FC Merkur, Ogres SC ieguva 2. vietu, bet trešajā ierindojās smiltenieši, bez godalgām atstājot Valmieras futbolistus.

Ogres komandā spēlēja: Edvarts Klaužs (8 gūti vārti), Anvars Ščeglovs (7), Olivers Kulpe  (6), Jānis Liepa (4),  Mārcis Ozoliņš (2),  Roberts Vārpa (2),  Dāvis Kvants (2),  Pēteris Līcis (1) , Everts Plinte (1) , Bruno Vanags,  Vladislavs Oskins.  (treneris Pauls Rubīns). Bruno Vanags tika atzīts par komandas vērtīgāko spēlētāju.

Ogres Sporta centra futbolisti ieguva tiesības pārstāvēt Vidzemes reģionu Latvijas finālsacensībās telpu futbolā, kas notiks marta skolēnu brīvdienās.

Share this Post