Ogres Sporta centra jaunieši piedalās starptautiskajā futbola turnīrā

/ August 12, 2011

Jūlija beigās Ogres sporta centra pusaudžu futbola komanda devās uz Dāniju, lai piedalītos Dana Cup kausa izcīņā.

Pēc brauciena caur Lietuvu un Poliju, ilgāka apstāšanās bija Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur tika apmeklēts zooparks , kā arī  apskatīts Reihstāgs, Brandenburgas vārti, Potsdamas laukums. Nākamajā dienā ieradāmies Hjoringā, kur vakarpusē piedalījāmies vērienīgā sacensību atklāšanas gājienā. Ogres futbolisti bija vienīgie Latvijas pārstāvji, bet kopumā visās vecuma grupās turnīrā piedalījās 46 valstu komandas. Pilsētā un tās tuvākajā apkaimē izvietoti 49 dabiskā zālāja laukumi, kur norisinājās turnīra spēles.

26.jūlijā sākās spēles apakšgrupā un pirmie OSC pretinieki B 12 vecuma grupā bija Hamburgas Paloma. Ogres futbolisti atklāja spēles rezultātu, bet vēlāk izpaudās vāciešu pārsvars un tika piedzīvots zaudējums 1:7. Pretinieki precīzi izmantoja ogrēniešu kļūdas un izcēlās ar ļoti labu momentu realizāciju. Turnīra noslēgumā Hamburgas komanda ieguva 2. vietu.

Nākamie pretinieki OSC zēniem bija Dānijas klubs Tars Uglit IF. Pirmais puslaiks noslēdzās 1:1, bet spēles turpinājumā Ogres spēlētāji bija meistarīgāki un guva uzvaru ar rezultātu 4:1.

Spēle ar Norvēģijas Vind IL bija par otro vietu apakšgrupā ,kas deva iespēju cīnīties izslēgšanas spēlēs. Ogres SC futbolisti bija prasmīgāki un pārspēja norvēģus ar rezultātu 2:0.

Spēlēs pēc kausa izcīņas principa pirmie pretinieki bija Maltas Pietta Hotspurs, kuri ļoti rezultatīvi spēlēja savā apakšgrupā. Dienvidniekiem piederēja teritoriālais pārsvars, bet OSC labi spēlēja aizsardzībā un atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Otrajā puslaikā pēc labi padota brīvsitiena Artūrs Smetanovs ar galvu ieraidīja bumbu pretinieku komandas vārtos. Grūtā spēlē tika izcīnīta laimīga uzvara un jau pēc četrām stundām gaidīja nākamā cīņa.

Pret Anglijas kluba Ipswich Town futbola akadēmijas komandu spēka vairs nepietika ,jo kā savas grupas uzvarētāji, angļi no rīta varēja atpūsties. Lai arī 1.puslaikā  pie rezultāta 1:1 spēle bija līdzvērtīga ,cīņas beigās jāatzīst pretinieku pārākums ar 1:5.

Dana cup sacensībās tika izcīnītas trīs uzvaras un piedzīvoti divi zaudējumi, iegūstot dalītu 9.-16. vietu 41 komandas konkurencē. Vērtīga ir gūtā pieredze spēlējot pret dažādu valstu un futbola skolu pārstāvjiem. Ogres SC komandā spēlēja Artūrs Smetanovs (4 gūti vārti),Elvis Krastiņš (2),Matīss Valners (1),Bruno Vinčelis (1),Rūdolfs Juškevics (1),Emīls Siliņš, Aleksejs Sanatovs, Jegors Konopļaņiks, Sandis Ratnieks, Valters Jakovļevs, Andris Romanovskis ,Matīss Beitāns.

Veicot ilgo mājupceļu vēl tika apskatīta Polijas galvaspilsētas Varšavas vecpilsēta un tagad, pēc neilgas atpūtas jāgatavojas izšķirošajām Latvijas Jaunatnes futbola līgas spēlēm.

Ogres Sporta centra komandas treneris Pauls Rubīns.

Share this Post